Olutseura ja hyväntekeväisyys

Pekka ”Pexi” Sihvosen, seuran perustajan,  kertoman mukaan seuran historian alkuaikoina seuran nimen alkuosa – eli olut-liite – sai ihmiset kuvittelemaan, että hieno seuramme olisi jokin juopposeura. Siksi Pexi halusi heti alusta lähtien saada myös hyväntekeväisyyden seuran toimintaan mukaan. Niinpä seuran toiminta-ajatuksena on aina ollut, että toiminnasta saadut tulot käytetään sekä omien tapahtumien rahoitukseen että hyväntekeväisyyteen siten, että lahjoitusten kohde on jokin oman paikkakunnan huolellisesti valittu vaihtuva kohde.

Lastenjuhlat

Yksi seuramme harjoittaman hyväntekeväisyyden muodoista oli 21 vuoden ajan vuosittain järjestetyt Lastenjuhlat. Lapset pääsivät vanhempineen juhliin tuomalla sisäänpääsymaksuksi esim. ehjän, käytetyn lelun, pelin tai kirjan. Seura luovutti nämä sisäänpääsymaksuina saadut lelut sitten eteenpäin niitä eniten tarvitseville.
Lue lisää…

Plan-kummilapsi

Toinen olutseuran hyväntekeväisyysmuoto Lastenjuhlien järjestämisen li­säksi oli vuosina 2003-2016 Plan-Kummina toimiminen. Tällä toiminnalla autoimme kum­milastamme ja muita kylän lapsia saamaan rokotuksia, koulutusta, kunnon ruokaa ja muita elintär­keitä asioita eli annoimme heille omalta osaltamme mahdollisuuden selviytyä.

Muut hyväntekeväisyyskohteet

Olutseura on historiansa aikana tehnyt myös suoria lahjoituksia pääasiassa hyvinkääläisiin kohteisiin. Lahjoituksia ovat saaneet mm.
Lue lisää…